Gedragsregels en huisregels

Gedragsregels en huisregels

Inhoud:
Beleid Grensoverschrijdend Gedrag
Gedragregels voor sporters

Onze huisregels

 

Beleid Grensoverschrijdend Gedrag – Barbell Bar / Sandow

 1. Inleiding: Dit document beschrijft het beleid van Barbell Bar / Sandow met betrekking tot grensoverschrijdend gedrag. Ons doel is om een veilige en respectvolle omgeving te creëren voor alle leden, bezoekers, personeel en andere betrokkenen.

 2. Definitie van Grensoverschrijdend Gedrag: Grensoverschrijdend gedrag omvat, maar is niet beperkt tot, verbale, fysieke of seksuele intimidatie, pesten, discriminatie op basis van ras, geslacht, leeftijd, religie, seksuele geaardheid of enige andere beschermde status, of enige andere vorm van ongepast of ongewenst gedrag.

 3. Verantwoordelijkheid: Iedereen die betrokken is bij Barbell Bar / Sandow, of het nu gaat om leden, personeel, trainers of bezoekers, heeft de verantwoordelijkheid om zich te gedragen op een manier die respectvol en vrij van grensoverschrijdend gedrag is.

 4. Melden van Incidenten: Iedereen die getuige is van of het slachtoffer is van grensoverschrijdend gedrag wordt aangemoedigd dit onmiddellijk te melden bij de gym manager of een andere verantwoordelijke persoon. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld.

 5. Reactie op Meldingen: Zodra een melding is ontvangen, zal de gym manager of een andere aangewezen persoon het incident onderzoeken. Afhankelijk van de aard en de ernst van het gemelde gedrag kunnen de gevolgen variëren van een waarschuwing tot schorsing of verwijdering uit de gym. In ernstige gevallen kan de politie worden ingeschakeld.

 6. Training en Bewustwording: Om een veilige omgeving te bevorderen, zal Barbell Bar / Sandow regelmatig trainingen en workshops organiseren voor zowel personeel als leden over het herkennen, voorkomen en aanpakken van grensoverschrijdend gedrag.

 7. Wijzigingen en Updates: Dit beleid zal regelmatig worden herzien en bijgewerkt op basis van feedback en veranderende omstandigheden. Alle betrokkenen worden aangemoedigd om bij te dragen aan dit beleid en het voortdurend te verbeteren.

Gedragregels voor Sporters:

 1. Respecteer je tegenstander: Ongeacht het niveau van je tegenstander, behandel deze met respect. Alle sporters zijn hier om te leren en zich te ontwikkelen.

 2. Train veilig: Zorg dat je gebruik maakt van de juiste beschermingsmiddelen, zeker bij vechtsporten, en volg de instructies van je trainer op.

 3. Hygiëne: Zorg dat je in schone sportkleding traint en houd je nagels kort om verwondingen te voorkomen. Bij vechtsporten is het gebruik van mondbeschermers en scheenbeschermers vaak verplicht.

 4. Eerlijkheid: Speel niet vals. Win met waardigheid, verlies met gratie.

 5. Houd je aan de techniek: In vechtsporten kan onjuiste techniek leiden tot blessures. Zorg ervoor dat je de bewegingen correct uitvoert, zeker bij het uitdelen of ontvangen van trappen en stoten.

 6. Feedback: Wees open voor feedback en geef op een respectvolle manier feedback aan anderen.

 7. Handen schudden: Voordat je de mat op- of afgaat, schud je handen met je trainingspartner en/of je trainer als teken van respect.


Huisregels voor de Sportschool:

 1. Openingstijden: De sportschool is geopend van [tijd] tot [tijd]. Wees op tijd voor je trainingssessies.

 2. Schoeisel: In de trainingszones zijn sportschoenen verplicht. In de vechtsportzalen moet je op blote voeten of met speciale vechtsportschoenen trainen.

 3. Apparatuur: Gebruik de apparatuur op de juiste manier en volgens de instructies. Na gebruik dien je de apparatuur schoon te maken en terug te plaatsen op de daarvoor bestemde plek.

 4. Eigen spullen: Berg je eigen spullen op in de daarvoor bestemde kluisjes. De sportschool is niet verantwoordelijk voor verloren of gestolen items.

 5. Geen eten of drinken: Eten is niet toegestaan in de trainingszones. Alleen afsluitbare drinkflessen met water of sportdrank zijn toegestaan.

 6. Respecteer de trainers: Volg de instructies van trainers en personeel te allen tijde op.

 7. Geluid: Gebruik een koptelefoon als je naar muziek wilt luisteren en zorg ervoor dat je mobiele telefoon op stil staat tijdens de training.

 8. Roken en alcohol: Roken en het gebruik van alcohol zijn niet toegestaan binnen de sportschool.

 9. Meld blessures: Als je een blessure hebt, meld dit dan aan de trainer voor de training begint.

 10. Respecteer de ruimte: Laat de kleedkamers, toiletten en trainingsruimtes netjes achter.